Susu Banyak dan Kulit Cantik Berseri Dengan ESP Shaklee


Assalam semua.. hari ni saya nak bercerita 
tentang ESP shaklee, iaitu milkbooster terbaik yang sangat digemari semua.. Walaupun Shaklee ada 3 Milkbooster, namun ESP memang menjadi kewajipan bagi setiap ibu menyusu kerana kesannya memang super duper hebat & meriah.

Apakah kelebihan ESP ni yang membuatkan ianya best?? Bagi yang baru mengenal produk Shaklee akan tertanya-tanya kan.. Jadi, nak dipendekkan cerita, jika ibu menyusu ambil ESP, dia akan merasa payudara semakin berat dan cepat penuh. So amazing bukan??..Bagi ibu-ibu yang tiada masalah penyusuan, tetapi ambil ESP sekadar untuk memekatkan susu atau menambah nutrisi dan khasiat pada anak, susu ibunya pasti akan bertambah-tambah meriah! Dan BONUS!!! Selain susu ibu meriah, kulit ibu pun akan bertambah gebu dan cantik, glowing serta membantu menghilangkan masalah jeragat, blackhead dan sebagainya. Payudara ibu pun semakin tegang dan anjal tau...

Ibu yang sedang mengandung pun sangat bagus jika amalkan ESP seawal usia kehamilan lagi, kerana ESP membantu memberikan tenaga pada anda. Kadang-kadang ibu hamil ni tiada selera makan. Jadi, ESP ni sangat membantu untuk mengenyangkan perut yang kosong tu.. Selain itu juga, ESP meningkatkan sistem imun badan dan menyediakan badan dengan protien yang sangat tinggi yang diperlukan dalam sesi penyusuan nanti.

Amboi! Cerita je panjang lebar kan.. Jadi, jom kita lihat testimoni ibu yang sangat berpuas hati dengan ESP Shaklee ini..

Testimoni 1 : Stock Susu Penuh Freezer, Wajah Glowing dengan ESP!!




Alhamdulillah, ambil satu produk, tapi kelebihan dan kebaikan ESP banyak sekali kan.. Susu meriah, kulit cantik gebu, badan bertenaga dan payudarra juga semakin tegang.. Harga?? Sangat murah dan berbaloi-baloi tau jika dibandingkan dengan kesan yang bakal anda alami nanti..

Jika anda sedang mengalami masalah penyusuan, sangat digalakkan mengambil ESP bersama Ostematrix dan juga Alfalfa untuk kesan yang maksimum. Namun jika budget agak terhad, ESP adalah pilihan anda paling utama ya..

Namun, suka saya ingatkan, kesan susu yang banyak hanya dapat anda rasakan dengan mengamalkan pam susu secara konsisten iaitu 2-3 jam sekali. InsyaAllah anda akan mendapat kesan yang sangat mengagumkan!

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Berjaya Kumpul Stock Susu Dengan Set Penyusuan Budget, Set B Shaklee

Assalam semua.. Kebiasaannya ekonomi gawat di tengah-tengah bulan. Ramai antara kita semua sangat berjimat cmat sementara menanti gaji masuk hujung bulan kan.. Andaikata tiba-tiba susu merudum, bagaimana pula ya? Walau macamana sekalipun, ibu mesti cari jalan untuk menambah penghasilan susu seperti sebelum ni kan.

Sebelum tu, perkara paling penting sekali, ibu kenala semak semula jadual pam susu. Kalau banyak ponteng pam tu, displinkan semula jadual anda untuk mengepam ya.. Pastikan anda pam susu 2-3 jam sekali. Yang seterusnya, pastikan minum air 3L sehari. Lagipun sekarang musim panas kan..Bagus sangat minum air masak banyak-banyak tau..  Tips akhir sekali, jaga pemakanan anda dan pastikan anda mengambil makanan yang seimbang.

Jika anda ibu bekerjaya dan sibuk, nak makan pun tak sempat, ambillah supplement penyusuan. Ianya bukan sahaja bagus untuk penyusuan, tetapi sangat untuk memberi tenaga sepanjang hari dan seimbangkan mana-mana nutrien atau khasiat yang kurang dalam badan kita..

Sibuk perkatakan set penyusuan budget yang saya maksudkan ni adalah Set B Shaklee yang terdiri daripada :

●    Vita-Lea (multivitamin hebat)
●    Vitamin B-Complex
●    Vitamin C
●    Alfalfa

Set B ni merupakan set asas dalam penyusuan, dan harganya memang mampu milik. Dengan bantuan set budget pun, InsyaAllah anda tetap akan lihat penghasilan susu yang meriah juga tau..Janji anda disiplin mengepam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.. Apa pun yang penting, ibu itu sendiri mesti rajin berusaha ya..

Masih tak percaya lagi?? Jadi, jom kita lihat sendiri testimoni customer yang telah mencuba Set B..

Testimoni : Stok Susu Meriah Dengan Set B Shaklee



Alhamdulillah.. ini adalah antara testimoni dari ibu yang sangat berpuas hati dengan Set B Shaklee. Jika anda ada masalah penyusuan, namun budget terhad, jangan tunggu lama-lama ya.. belilah Set B anda hari ini juga!! InsyaAllah. Pam dengan konsisten, minum air 3L dan dilengkapkan lagi dengan supplement, pasti mendapat hasil yang memuaskan hati anda!

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Set Penyusuan Set E ~ Pilihan Terbaik Anda Jika Budget

Bagi pembaca yang setia mengikuti blog saya, sedia mengetahui Set 3M merupakan set penyusuan terbaik. Namun, jika anda kekurangan budget tetapi masih ingin mengambil supplement untk melancarkan penyusuan anda, Set E adalah pilihan terbaik selepas set 3M..


Apa yang ada dalam Set E ni?
  1.  Alfalfa
  2. B-Complex
  3. Vitalea
  4.  Vitamin C
  5. Ostematrix (kalsium)
Dalam set ni, alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk booster. Manakala vitamin yang lain pula sebagai pemberi tenaga dan kesihatan yang baik pada ibu. Bila badan ibu sihat, secara tak langsung bersedia untuk menghasilkan susu yang berkualiti iaitu kaya dengan khasiat dan nutrisi serta kuantiti yang banyak. Dan bagusnya juga set ini mampu menyediakan vitamin penting yang diperlukan oleh tubuh anda agar sentiasa segar dan bertenaga. Jadi ramai yang dah mencuba set ini mengatakan susu kelihatan lebih pekat dan kesihatan bayi juga semakin baik serta anak jarang demam kerana ia juga bertidak untuk menguatkan imunisasi didalam tubuh bayi anda..

Ini antara testimoni buat tatapan anda:

        3 kali pam dah dapat 19oz


Alhamdulillah.. bersyukur dengan rezeki dari Allah kan.. yang penting ibu-ibu perlu berusaha demi memastikan anak kita mendapat yang terbaik dari kita..

Penyusuan susu ibu bukanlah akan banyak setiap masa, mungkin hari ini kita rezeki susu kita lebih, tapi esok atau lusa pula susu mula merudum. Banyak faktor yang mempengaruhi, antaranya mungkin pemakanan tidak seimbang, gaya hidup, emosi dan sebagainya.. Jadi, di sinilah supplement memainkan pernanan untuk melengkapkan segala nutrisi dalam tubuh ibu agar dapat menghasilkan susu dengan pekat dan berkhasiat.. InsyaAllah dengan usaha kita yang maksimum iaitu pam yang kerap setiap 2-3 jam sekali, pengambilan air yang mencukupi, saya pasti susu anda akan terhasil dengan meriahnya.. InsyaAllah..

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Set J ~ Set Ibu Hamil

Saat hamil adalah suatu masa yang sering dinanti-nantikan oleh setiap wanita yang telah berumah tangga.. Jadi ibu yang sedang hamil seharusnya mengambil pemakanan yang seimbang dan vitamin yang bagus untuk kandungan mahupun untuk keperluan harian diri sendiri agar sentiasa kekal sihat dan cergas. Maka bayi dalam kandungan pun perlukan cukup zat dan nutrisi. Keadaan tubuh ibu yang lemah dan mudah dijangkiti selsema atau demam menyebabkan ramai ibu masa kini mencari supplement terbaik dan semestinya selamat untuk manfaat ibu dan bayi.. Maka, cubalah Set J iaitu Set Ibu Hamil, InsyaAllah anda akan dapt merasai kesan perubahannya..

Set J ada 2 iaitu:
  1. Set J1 untuk ibu hamil pada termister pertama.
  2. Set J2 untuk ibu hamil pada termister kedua.

Set J1 ~ Ibu Hamil Termister Pertama
  1. Vitalea – Multivitamin terbaik dengan zat besi. Membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah. Jika ibu mengambil vitalea, obimin tak perlu ambil lagi ya.. Dan hebatnya Vitalea ini bukan saja sekadar vitamin tetapi ia mampu naikkan paras HB yang rendah tau.
  2. B-Complex – Mengandungi 8 vitamin B termasuklah asid folik.  Pentingnya asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.
  3. Vitamin C – Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh anda.
  4. Ostematrix / Kalsium – Ibu hamil perlukan 1000mg -1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilan kalsium yang konsisten juga membantu mengurangkan sakit belakang, kebas-kebas dan masalah kejang kaki sewaktu tidur yang lazimnya dialami oleh ibu hamil.

Set J2 ~ Ibu Hamil Termister Kedua
  1. Vitalea
  2. B-Complex
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix / Kalsium
  5. Omega Guard (DHA) – merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 DHA dan EPA. Bagus sangat diambil oleh ibu hamil agar menggalakkan fungsi otak yang sihat, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
  6. ESP (protein soya) – Memberi sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.Selain itu, ia merupakan satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya sumber vitamin dan mineral. Jadi sangat sesuai untuk wanita hamil yang selalunya mengidap alahan dan kurang mengambil makanan berat kerana satu hidangan bersamaan 2kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric serta mudah diserap oleh tubuh manusia.
Nota Penting: Sekiranya anda telah mengambil set hamil lengkap di atas, obimin dan asid folik yang dibekalkan oleh doktor tak perlu ambil lagi ya..

Tentunya anda tertanya-tanya, adakah Set J ini betul selamat untuk diambil oleh wanita hamil ya? Jom kita tengok apa kata mereka yang telah mengambil set ini dan didapati doktor sendiri yang menyarankan untuk mengambilnya..

Testimoni 1:

Testimoni 2 : Baru seminggu ambil Set Hamil dah rasai kesannya

Justeru bakal-bakal ibu, apa tunggu lagi..dapatkan supplement terbaik anda sekarang ya.. InsyaAllah.. anda sendiri akan merasa bahagia dan cerianya hamil dengan Set Hamil Shaklee..

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Set Bersalin Terhebat Shaklee!

Betapa pahit dan manisnya pengalaman berpantang bagi wanita Melayu yang baru bersalin.. Jadi, Pengambilan vitamin dalam pantang adalah suatu kemestian bagi ibu-ibu masa kini.. Walaupun tempoh pantang selama 44 hari adalah suatu masa yang amat menguji kesabaran kerana waktu itulah kita masih dalam kesakitan kesan luka jahitan sama ada ibu-ibu yang bersalin secara normal atau pembedahan. Selain itu, badan yang lemah akibat kehilangan darah semasa proses kelahiran, emosi yang tidak stabil, ditambah pula dengan ragam bayi yang biasanya kerap menangis dan berjaga pada malam hari, sungguh memenatkan bukan..

Stress atau meroyan kadangkala disalah tanggap sebagai murung bayi. Jika anda menghadapi murung bayi, pada hari-hari pertama selepas melahirkan anda akan menjadi muram, sering menangis, letih dan rasa tertekan. Ini adalah disebabkan perubahan-perubahan hormon secara mendadak dalam badan anda.

Oleh sebab itu, para ibu haruslah menyiapkan diri dari segi fizikal dan mental untuk menangani keadaan tersebut, dan salah satu cara adalah dengan mengambil vitamin sebagai persediaan menyambut cahaya mata yang sangat dinantikan...

Set Bersalin Shaklee adalah terdiri daripada :

1.               Vitamin B Complex Dengan Asid Folik
2.               Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi
3.               Vitamin C
4.               Zink Complex

Apakah kepentingan pengambilan vitamin-vitamin ini ya??

1)              Vitamin B Complex Dengan Asid Folik

*         B-complex bertindak untuk melawan tekanan dan sekaligus mengelakkan stress atau meroyan di kalangan ibu berpantang. Iaitu memastikan kesihatan fungsi saraf dan meredakan sakit kepala dari berpanjangan.
*         Ia juga berupaya menigkatkan pembentukan sel darah merah yang sihat untuk cegah ibu-ibu dari pening, lemah semangat, migrain dan muntah-muntah akibat keletihan.
*          Fungsi yang sangat penting iaitu menukarkan makanan yang kita ambil dalam bentuk tenaga. Jadi, ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih semasa berpantang nanti ya..

2)              Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi

*          Sangat penting diambil oleh ibu berpantang kerana vitalea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan kerana ibu-ibu yang berpantang sudah semestinya banyak makanan perlu dielakkan (pantang makan).
*          Ia juga sebagai penambah tenaga segera supaya ibu-ibu kekal segar dan cergas walaupun berpantang.
*          Zat besi yang terkandung itu pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran. Jika ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan cepat letih, pucat dan tidak bermaya.


  3)  Vitamin C

*          Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaikpulih tisu-tisu yang rosak selepas bersalin. Ia juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah kita makan buah oren. Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan sangat penting untuk kecantikan kulit.

4)    Zink Complex

*         Sangat penting untuk membaikpulih luka jahitan dan luka dalaman sama ada bersalin normal atau pembedahan. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Agak sukar untuk memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal. Oleh itu, pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin. Pengambilan zink oleh ibu menyusu pula akan membantu ibu yang menyusukan menjamin bayi membesar dengan optimum.

Dan untuk penyusuan, anda digalakkan mengambil ESP untuk penghasilan susu yang cepat dan sebagai milkbooster yang hebat! ESP merupakan protein soya yang sangat membantu ibu-ibu menyusu di samping mengekalkan kesihatan ibu dan bayi.. ESP ni untuk kecantikan juga ya..

Dalam pantang kebanyakan ibu-ibu akan mengalami sembelit, jadi cubalah ostematrix. InsyaAllah, ia membantu melwaskan pembuangan. Jadi tak perlu risau lagi tentang luka terjejas akibat sembelit..

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Punca Badan Lemah, Letih, Lesu dan Mudah Mengantuk Serta Cara Mengatasinya


Dalam kehidupan seharian yang serba canggih sekarang, kita tertedah dengan kesibukan bekerja. Semuanya perlu bergerak pantas.. Ada juga segelintir yang dah jadi macam robot pulak..semuanya atas bahunya.. Jadi, dengan itu ramai di kalangan kita sering mengadu badan cepat letih,lesu dan tak bermaya untuk memulakan aktiviti keesokan harinya.. Antara Punca Badan Lemah, Letih, Lesu dan Mudah Mengantuk Serta Cara Mengatasinya adalah :


  • Tidak cukup tidur – setiap malam tidur yang disarankan ialah 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai prioriti untuk mengembalikan tenaga anda.
  • Tidak cukup tenaga – Makan terlalu sedikit, diet yang keterlaluan juga akan menyebabkan anda lemah. Diet yang seimbang membantu anda untuk mengekalkan tenaga dan juga paras glukosa dalam darah. Apabila paras glukosa dalam darah menjadi rendah, anda akan menjadi lemah dan boleh menyebabkan pitam.
  • Tidak ambil sarapan pagi – Mesti, mesti dan mesti ambil sarapan pagi!! Ambil sarapan yang simple seperti beberapa keping roti atau telur separuh masak. Supaya tenaga anda dapat dibekalkan di waktu pagi. Waktu pagilah anda memerlukan tenaga yang berterusan untuk melakukan kerja.
  • Kurang darah merah (anemia) – Anemia dikalangan perempuan merupakan penyebab utama mereka sering berasa lemah. Ini kerana mereka akan kehilangan darah ketika datang haid. Biasanya tahap besi  ( iron ) dalam darah akan berkurang dan meletakkan mereka dalam keadaan berisiko. Sel darah merah sangat penting untuk membawa oksigen keseluruh organ. Lemah, sesak nafas, sering berdebar-debar, adalah simptom anemia. Pergi berjumpa doktor sekiranya anda mempunyai simptom-simptom tersebut. Sekiranya disebabkan kurang besi dalam darah, dapatkan iron supplement di klinik-klinik atau makan makanan yang mempunyai kandungan iron yang tinggi seperti daging merah, dan juga kekacang.
  • Tekanan Emosi – Setiap orang pernah mengalami tekanan. Tekanan emosi anda mungkin melihat fizikal juga. Lemah, sakit kepala, hilang selera makan adalah simptom yang sering berlaku akibat tekanan emosi.
  • Terlalu banyak kafein – Kafein membantu anda segar, dan meningkatkan kadar konsentrasi apabila anda mengambil dos yang tidak keterlaluan. Terlalu banyak kafein dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan janting bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan kadar ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak menyebabkan anda kembali ketagih dan menyebabkan anda bertambah lemah.
  • Dehidrasi – Mudah lemah mungkin disebabkan anda kurang minum air. Sama ada anda melakukan senaman ataupun bekerja di atas meja, badan anda sangatlah memerlukan air. Apabila anda dahaga, itu bermakna anda dehidrasi.
Untuk anda mengatasi badan yang cepat letih, lesu dan tak bermaya ini, caranya ialah dengan mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dan jangan lupa untuk bersenam. Namun, gaya hidup yang sibuk, agak menyulitkan 2 perkara ini dilakukan dengan konsisten setiap hari. Justeru itu, pengambilan supplement adalah pilihan yang paling tepat.

Untuk mengatasi masalah ini, Set Optimum / Set A sangat membantu. Apa yang ada dalam set ini ya?
  • Vitamin C
  • Vitamin B complex
  • Vitalea (Multivitamin terbaik dengan zat besi)

Siapakah Yang Sesuai Mengambil Set ini??
  1. Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua dan pelajar).
  2. Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tak bermaya.
  3. Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit.
  4. Sesuai untuk individu yang selalu menghadapi tekanan/stress dan mudah mengantuk
  5. Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih dalam kelas.
  6. Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang.
  7. Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobin rendah ( low HB), kerana Vitalea mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan sel darah merah.
Dengan itu, sejujurnya saya sendiri merasai perubahan ini dan rasa lebih bertenaga sepanjang hari. Kalau dulu, petang je badan dah mula rasa lemah dan mengantuk. Sekarang ni dah dekat jam 3 pagi pun mata masih segar bugar dan badan pun rasa cergas jer nak menulis blog berkongsi rahsia kesihatan dengan anda semua..Jadi, saya amat syorkan anda untuk mencuba set ini. Bukan sahaja menjadi lebih kuat bertenaga, tetapi juga lebih sihat dan sukar dijangkiti demam atau selsema. Sesungguhnya kesihatan dan badan bertenaga sangatlah tak ternilai harganya.

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Rahsia Stock Susu Banyak Untuk Ibu Bekerja

Sekiranya anda seorang ibu bekerjaya, simpanan stock susu yang banyak sangat diperlukan jika anda ingin menysukan anak secara eksklusif tanpa gagal. Sejujurnya, ia memerlukan komitmen dari ibu itu sendiri seawal dalam pantang lagi.

Rata-rata ibu menunggu hari hampir nak bekerja baru nak mula mengepam. Cara seperti ini adalah salah ya kerana anda akan 'menggelabah' apabila kesuntukan masa untuk mengumpul susu dengan banyak dan mencukupi buat si manja apabila anda akan memulakan hari bekerja nanti sedangkan stock susu anda sangat sedikit. Ada juga segelintir ibu lagi 2 minggu nak bekerja, baru mula nak mengepam dan mengumpul stock susu..mereka ini sangat bergantung kepada supplemen..Ya. Memang betul supplemen sangat membantu penghasilan susu yang banyak, tetapi jika anda baru nak mula mengepam,kesan supplement ambil masa. Namun begitu, jika anda adalah pengepam tegar, anda akan memperoleh hasil pengambilan supplement dalam masa seminggu sahaja. InsyaAllah..

Oleh itu, saya menyeru semua ibu bekerjaya yang menginginkan penysusuan eksklusif buat si manja, bagus sangat jika mula mengumpul stock susu seawal minggu pertama berpantang lagi. Berikut adalah RAHSIA STOCK SUSU BANYAK khas untuk ibu bekerja..
  1. Sentiasa berniat untuk menyusukan bayi dengan susu ibu sepenuhnya sejak mengandung lagi, dan mengumpul ilmu penyusuan sebanyak mungkin.
  2. Mula mengepam susu seawal minggu pertama atau kedua berpantang.
  3. Patuhi konsep 'demand and supply'.
  4. Kosongkan payudara sekerap mungkin. Amalkan pam setiap 2 jam sekali, maksimum 3 jam sekali.
  5. Jika sampai masa untuk mengepam dan bayi anda menangis, susukan bayi anda dahulu. Selepas itu sambung mengepam sehingga anda merasakan payudara anda kosong.
  6. Cara lain yang sangat berkesan, anda menyusukan bayi di payudara kanan, dan pam di payudara kiri. Untuk menjalankan teknik ini, anda seharusnya mempunyai pam elektrik.
  7. Tips yang sangat berkesan, tetapi ramai ibu malas amalkan ialah Teknik Power Pumping. Jika stock susu anda sangat sedikit, lakukanlah teknik ini. InsyaAllah sangat berkesan.
  8. Rahsia seterusnya, ibu mesti minum 3-4 Liter sehari. Jangan kurang dari 3L sehari ya, kerana air yang kurang menyebabkan badan anda tidak mampu menghasilkan susu yang banyak.
  9. Ambil makanan berkhasiat yang berupaya menambah susu seperti kurma, horlicks, susu dan bijirin. Jika anda mampu ambillah SUPPLEMEN PENYUSUAN, semestinya banyak membantu dalam merealisasikan niat anda ini.
  10. Doa dan tawakallah kepada Yang Maha Esa. Sesungguhnya Dia yang Maha Pemberi, semoga dipermudahkan penyusuan kita dan sentiasa dimurahkan rezeki untuk bayi kita.
Selain mengikuti semua tips dan rahsia penyusuan di atas, anda sangat digalakkan ambil Set Penyusuan Shaklee jika ada budget. Dengan itu juga anda akan mendapat kesan yang lebih cepat dan efektif. Di sini juga saya ingin kongsikan testimoni dan kegembiraan ibu termasuklah testimoni daripada saya sendiri yang telah berjaya mengumpul stok susu yang banyak dengan bantuan set penyusuan kami..



Alhamdulillah..semua ibu-ibu ini termasuklah diri saya dapat kumpul stok susu yang banyak dengan cepat dan lebih mudah dengan Supplement Penyusuan Shaklee. Jika anda tetap mengamalkan 10 rahsia di atas tu, InsyaAllah anda juga mampu simpan stok susu sebegini. Jika berkemampuan, ambillah supplement, jika budget terhad, anda cuma perlu gigih berusaha dan rajin. InsyaAllah, anda juga boleh lakukannya!

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

Keputihan Membawa Mudarat!


Umumnya kaum wanita tertedah kepada masalah keputihan. Kebanyakan wanita tidak mengetahui tentang keputihan dan penyebabnya dan ada di antara kaum wanita anggap keputihan perkara remeh. Justeru jika tidak dicegah dari awal, keputihan akan mengakibatkan kemandulan dan kehamilan luar rahim.. Selain itu, gejala awal kanser pangkal rahim biasanya dimulai dengan adanya keputihan.

Apakah yang dimaksudkan keputihan? Keputihan adalah cecair atau lendir yang dikeluarkan oleh vagina di mana ianya dipengaruhi oleh hormon estrogen dan progesteron di dalam darah wanita. Keputihan juga sering dialami oleh wanita hamil. Hal ini berlaku akibat adanya perubahan hormon dan salah satu efek daripada meningkatnya hormon tersebut. Selain itu kondisi pencernaan mengalami perubahan.


Adakah keputihan ini normal? Selalu kita tertanya-tanya, adakah keputihan ini normal atau ia adalah suatu penyakit? Sebenarnya ada 2 jenis keputihan yang kita harus tahu adalah :-

  1. Keputihan sihat atau keputihan yang normal terjadi 14 hari sebelum haid. Waktu itu adalah waktu subur seorang perempuan. Hormon pada waktu ini akan melimpah untuk mempersiapkan kedatangan sperma ke dalam telur. Atau dengan kata lain, keputihan itu menjadi daya penarik kepada sperma. Dan bau keputihan yang sihat ini tidak busuk. Hanya bewarna krim dan jumlah cairan yang keluar adalah sedikit.
  2. Keputihan yang tidak sihat pula selalunya terjadi sepanjang masa,tidak kira waktu subur atau tidak. Ianya bersifat gatal, berbau busuk yang boleh menyebabkan kurang selesa semasa hubungan seksual. Keputihan itulah yang akan menjadi punca mandul. Biasanya, permulaan terjadi keputihan tidak sihat ini kerana kelembapan di bahagian vagina, sehingga menggalakkan pertumbuhan kulat, virus dan bakteria.
Sehubungan itu, kita jangan sesekali ambil mudah tentang keputihan yang melanda ini ya. Jika dibiarkan, lama kelamaan bakteria dan kulat dari vagina boleh menyebabkan kanser / tumor atau ketumbuhan pada dinding rahim. Bukan itu sahaja, bau keputihan itu sendiri semakin membusuk, kadang-kadang disertai tompok-tompok darah. Lebih ketara lagi apabila kita melakukan hubungan seksual sehingga menyebabkan pendarah yang teruk. Tetapi, ia bukan sekadar bau busuk dan gatal malah boleh merosakkan kilang telur, sehingga menyebabkan penyumbatan sel-sel telur dan seterusnya kemandulan.

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniassis dan Candida Albican.Jika jangkitan kulat ini dibiarkan tanpa rawatan, maka kesannya akan menjadi lebih parah. Kerana kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda padda bila-bila masa sahaja.


Di sini saya sertakan contoh gambar miss V yang telah dijangkiti kulat akibat masalah keputihan yang teruk tanpa rawatan.


Oleh itu, sekiranya keputihan yang tidak sihat ini terjadi, cepat-cepatlah berjumpa pakar kesihatan. Sesetengah dari kita malu nak jumpa doktor jika berkaitan dengan masalah anggota sulit dan peribadi.

Jika anda adalah salah seorang daripada wanita di luar sana yang mengalami masalah keputihan, saya amat galakkan anda ambil supplement sebagai langkah pencegahan dan merawat selagi sebelum ia semakin serius. Alfalfa adalah pilihan terbaik untuk anda, kerana alfalfa membantu mengatasi masalah keputihan dan masalah dalaman wanita yang lain..Testimoni customer yang telah sembuh akan saya lampirkan pada artikel yang akan datang ya..

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Awas! Bahaya Hb Rendah Semasa Hamil

Hemoglobin (Hb) rendah semasa hamil / anemia memang biasa dialami oleh ibu hamil. Tetapi sesetengah ibu hamil pandang remeh tentang hb rendah ni.. Jangan begitu ya ibu-ibu.. Walaumacamana sekalipun hb perlu stabil untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku ya.. Jadi, jom kita tengok apa itu anemia..

Apa itu Anemia?

Kurang darah adalah keadaan di mana kepekatan darah merah kurang dari biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang menghidapi kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin.

Punca Kurang Darah

Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan kurang darah. Antaranya ialah :-
  • Kurang makan makanan mengandungi zat besi
  • Ibu yang kerap bersalin
  • Jangkitan cacing
  • Pendarahan dari faraj atau buasir
  • Masalah kesihatan seperti demam malaria, thalesemia, penyakit limpa, jangkitan saluran kecing dan penyakit barah.

Bagaimana mengetahui anda menghidap kurang darah?

Tanda - tanda yang biasa dialami pesakit anemia ialah :-
  • Sentiasa rasa pening
  • Bengkak kaki dan muka
  • Rasa mengah dan hati selalu berdebar-debar
  • Rasa mahu pitam bila bangun
  • Sentiasa rasa letih dan lesu
  • Kelihatan pucat
  • Kebas-kebas kaki dan tangan

Bagaimana untuk mengesan anda penghidap anemia?

Keadaan ini dapat dikesan awal sekiranya anda datang ke klinik awal untuk melakukan pemeriksaan sebaik sahaja mengetahui anda hamil. Semasa pemeriksaan, jururawat akan mengambil sedikit sampel darah anda untuk dibuat ujian. Jika keputusan ujian ini menunjukkan kepekatan darah merah anda kurang dari 9 gm peratus, anda dianggap penghidap anemia atau mengalami kurang darah.

Tahap kritikal anemia

Paras Hb (g/dl) – Tahap anemia
< 6.9 – Sangat kritikal
    1. < 8.0 – kritikal
    1. < 9.5 – Sederhana kritikal
    1. – 10.5 – Stabil

Bahayanya jika dipandang remeh
  • Anda mungkin mengalami keguguran.
  • Melahirkan anak tidak cukup bulan / bayi pramatang.
  • Anak mati dalam perut.
  • Melahirkan anak yang tidak cukup berat badan yang sepatutnya.
  • Anda mudah mendapat jangkitan penyakit.
  • Penghasilan susu badan berkurangan.
  • Mudah mendapat penyakit lemah jantung.
  • Mudah mengalami tumpah darah selepas bersalin.
  • Kesemua akibat-akibat tersebut mengancam kesihatan dan kesejahteraan ibu serta kandungan dan boleh membawa maut.

Cara Atasi
  • Menjaga kebersihan diri.
  • Makan makanan yang berzat setiap hari seperti sayur-sayuran hijau, biji-bijian, telur, ikan segar, daging, hati, kerang dan tauhu.
  • Elakkan minum minuman yang berkafein seperti tehh dan kopi kerana minuman berkafein boleh mengakibatkan kurangnya zat besi dalam badan.
  • Rehat dengan cukup.
  • Dapatkan rawatan awal dari klinik yang terdekat apabila mengalami tanda-tanda kurang darah.
  • Makan ubat yang dibekalkan dari klinik sebagaimana yang dinasihatkan oleh doktor.
Jika anda ibu hamil yang mengalami masalah anemia atau kurang sel darah merah inni, Set J (Supplement Ibu Hamil) mungkin dapat membantu..

Dalam set ini ada 4 jenis vitamin iaitu :-
  • Vitalea – Multivitamin hebat yang lengkap dengan zat besi. Mempercepatkan kenaikan Hb anda. Jika anda dah ambil vitalea, obimin tak perlu ambil lagi ya..
  • Vitamin B – dilengkapi dengan 8 kumpulan B complex dengan asid folik
  • Vitamin C
  • Kalsium
***Perhatian: Sekiranya anda mengambil set ini, obimin dan asid folic yang dibekalkan oleh doktor tak perlu ambil lagi..

Di sini saya sertakan testimoni ibu yang telah mencuba Set Hamil
Alhamdulillah..berkat ibu ini ambil Set Hamil Shaklee, terbukti Hb nya naik dengan serta merta.. Justeru ibu-ibu yang selalu mengalami Hb rendah semasa hamil jangan teragak-agak lagi untuk ambil Set Hamil ini ya.. Cegah sebelum parah. InsyaAllah..Selamat dan berkesan kerana saya sendiri pun telah ambil set hamil ini sewaktu mengandung anak yang kedua, memang jauh sangat beza rasanya berbanding hamil anak pertama..

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya :

Call / Watsapp : 019-9498728


Add FB saya : Diana Othman untuk chatting secara langsung dengan saya.

Klik Like di FanPage saya: IbuHarwisyaPenyusuanBerjaya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT, PROMOSI TERKINI dan INFO PERCUMA.

Konsultasi PERCUMA hanya untuk customer saya sahaja ya..

Penafian: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.



- Copyright © Mama Harwisya - Mama Harwisya - Powered by Blogger - Designed by Mama Harwisya 2013 -